Как да се отървете от миризмата на изгоряло в микровълновата

Как да се отървете от миризмата на изгоряло в микровълновата

Огромен брой хора са изправени пред ситуация, в която микровълновата фурна мирише на нещо изгоряло. Изгарянето в крайна сметка може да създаде дим, но понякога дори огън, който оставя дълго време във фурната неприятни миризми. Методите, как да се премахне ароматът на изгаряне от микровълновата са два – единият е, чрез изхвърляне на отпадъци на депо, а другият с почистване.

В магазините може да намерите домакински почистващи спрейове, предназначени за почистване на фурни. Щедро прилагане на подобно средство за вътрешната повърхност на оборудването, затваряне на вратата за една нощ може да е от голяма полза и да спаси устройството.

На следващия ден, на няколко пъти се мият техника, без да се загуби нито един сантиметър. Миризмите могат да бъдат отстранени с помощта на миене на съдове, които се добавят към водата. Към тази отвара може да се добави лимонов сок. Поставете съда в микровълновата и да го превърне в пълна мощност в продължение на 10 минути. После отворете вратата и оставете за през нощта; За да се отървете от миризмата в микровълновата, избършете вътрешните повърхности с разтвор на оцет 9%, разтворен в 1 литър вода и 100 г оцет; Вземете малки съдове, като чаши за вино и ги поръсете прясно смляно кафе. Поставете съда във фурната в продължение на 5 минути. За да отървете фурната от неприятни миризми може да поставите отвара от мащерка, маточина и риган. Сварете в микровълнова фурна за 25 минути, след което оставете да се охлади напълно, без да се отваря вратата; В една чаша, смесете млякото със захар – 1 литър на 5 лъжици. Оставете да ври течността във фурната; Премахнете неприятните миризми с пресен лук. Вземете една глава лук, нарязан и след това оставете една нощ във фурната. Независимо от причината за миризмата на изгаряне в микровълновата с помощта на представените методи ще ви помогнат да се отървете от този проблем бързо и лесно. За по-голяма ефективност, използвайте множество методи. Вижте и как става почистване на мазета и тавани.