Няколко съвета за експресно разкрасяване за „8-ми март“

Няколко съвета за експресно разкрасяване за „8-ми март“

Да се родиш жена не е за всеки, има си своите куп привилегии, но нека не забравяме и колко много ежедневно време изисква всяка една грижа в поддръжка. В задаващият се по-нежен и по-женствено от всеки друг „8-ми март“ не е важен само поводът за празнуване, но и голямото разкрасяване. За този ден часове за фризьорски салон, козметик и модни дизайнери се запазват дни и седмици по-рано. За да не губиш ценно време в чакане, да харчиш маса пари и да „кършиш“ нервно ръце, когато видиш крайният резултат, а дори не си убедена, че те удовлетворява сме подготвили за теб няколко експресни трика за разкрасяване. Първо виж тази козметична формула за контура на очите и устните.

Преди да започнем конкретно по темата нека си отговорим на въпроса „Възможно ли е въобще да не намериш време за себе си, да не искаш да бъдеш красива?!“ и тук ясно е, че отговорът е риторичен. Нека започнем с нашите полезни идеи, за да изглеждаш и да се чувстваш блестящо, без да се налага да губиш часове пред огледалото:

  1. Придай златист загар на тялото си – зимата е изтощила кожата ти и накарала лицето да е по-бледо от всякога. Сега е момента да се снабдиш с пулверизатор за слънчев загар и да освежиш пребледнялата кожа. Желаният цвят се постига само за няколко часа, а ефекта му трае до една седмица. Така, че за да имаш безупречен тен за „8-ми март“ те съветваме да го направиш поне ден-два преди специалния момент.
  2. За нанасяне на сенки върху клепачите използвай четка с извит край. Нанасянето става експресно и без никакъв риск от повреда.
  3. В случаи, че в деня на Жената се събудиш с подпухнали очи, достатъчно голям ефект ще имат пликчетата за чай в продължение на 5 минути върху клепачите ти.
  4. „Игра на цветове“ се казва тайната на обемните коси, с която коафьорите обичат да се шегуват. Според тях реалното увеличаване на обема е по-скоро оптическа измама. Косите боядисани в един цвят създават сплескан вид, а ако искате обем, боядисвай няколко кичура в тон-два по-светли нюанси.
  5. Щом заговорихме за коса, може дори сама да си направиш бетон. Това става с определяне на плътността и дължината му. Косата задължително трябва да е мокра. На тила се завръзва останалата част от косата, която няма да се реже. Рязането става под събрания към центъра кичур, който след като е събран образува красива извивка към слепоочията.
  6. За оформяне на красив маникюр, специалистите съветват да се намокри върха на пръста, след което се заглажда тази част, която евентуално е увредена. При нужда се заменя с нов пласт лак. За експресно изсушаване на лака използвай струя студена вода. Лакът моментално се стяга.
  7. За да подмладиш кожата на лицето и да прикриеш някоя и друга мимическа бръчка използвай малка четка потопена в течен коректор и цвят с един тон по-светъл от тена на кожата. Постави течността с леки докосвания на самите бръчки и разтрий нежно с пръсти. Бръчките стават едва видими, а за краен резултат се използва пудрата.