Старото задръстване – време е да се освободите

Старото задръстване – време е да се освободите

Знаете ли, че с ежедневните покупки, изгодните оферти за техника, мебели и обзавеждане за дома, задръствате ежедневно домовете си. Един път заради лятна разпродажба, а друг път заради есенно намаление, гардеробите ни също започват да преливат.

С годините всички събираме излишните неща по тавани, мазета, в гаража или килера. Смяната на телевизора с нов, подмяната на старите гуми и захвърлянето им в гаража, дори опаковки от недохарчена, но отдавна минала срока на годност боя от ремонта миналата есен.

Ако се чувствате задушени в даден момент, вижте тези няколко стъпки, които да ви помогнат бързо да организирате всичко:

  1. Старите шкафове и чекмеджета – няма спор, че сте прилежни и прибрани домакини. В даде момент обаче с годините тази способност ни превръща в подвластни роби на старите си вещи. Започнете с изхвърляне на всичко излишно от рафтове, етажерки, чекмеджета и шкафове. Ако се налага дори поръчайте изхвърляне на стари мебели и обзавеждане.
  2. Гардеробът и раклата на тавана – мазетата и таванските помещения са полезни за всеки дом, дотолкова, че всички ги ползваме за склад. Там съхраняваме стари дрехи, стари мебели, кашони с детски играчки и всичко излишно, което в даден момент или е било заместено от по-нова придобивка или е изживяло живота си. Най-голям обем на тези места заемат гардероби, стари ракли напълнени с всички боклуци. Лишете се от присъствието им сега, за да проектирате тези малки територии по-рационално и полезно. Превърнете ги в мини офис кът, място за творчески дейности, малка работилница или кът за излагане на стари колекции и хоби занаяти.
  3. Всеки метър от гаража – това, най-често е „мъжката“ територия от дома. Мястото, където всеки стопанин събира нещата полезни за автомобила, за ремонт на дома, инструменти и още какво ли не. Много пъти с годините обаче тези терени са обзети и от старата домакинска посуда и електроуреди, които вече не функционират. Много пъти играчките на пораснали деца са старателно прибрани в кашони и вдигнати по етажерки пак в грижа. За да не се случи така, че боклуците да падат от тавана или всеки път на влизане в гаража да се препъвате и със залитане да стигате до другия му край, направете голямото почистване сега. Тук може да разгледате повече за цени на услуги: http://www.depo.bg/ceni.
  4. Стълбището – понякога вманиачени от фикс идеята складираме, прибираме, съхраняваме, прекаляваме. Много пъти зоната под стълбището се превръща в зона за подпалки за огрев, стари кашони, счупени детски играчки. Всичко това губи магията и чара, особено ако стълбището е лицето на дома ви. Разчистете този терен и вместо зона склад направете малък оазис с много цветя, изкуствен водопад, приглушена светлина или нещо друго, което да е гостоприемно и приветливо.
  5. Коридора по пътя към мазето – на тези места, често заделяме боклуците, които са излишни дори за складовите ни зони. Помислете реално, кога някога ще ползвате неща като стара пружина от легло, изгоряла пералня, ръждясала входна врата и пр. Всички тези неща, щом един път са изнесени от дома, едва ли някога биха се върнали там. По-добре организирайте от сега фирма по почистване на силно замърсени терени: http://evro5.com/pochistvane-sled-smurt, за да може да планирате по-добре живота си и да имате спокойствието, че всичко се развива по правилата.

Отървете се от всичкото това задръстване, защото отнема от пространствата.

Научете повече за сондажи за вода, пробиви от този адрес: http://evrosonda.com/sondaji-za-voda-probivi.

Всичко това ви лишава от глътката свеж въздух и отнема правото да добавите нещо ново, по-различно и по-полезно.