Топ 3 на най-големите боклук грешки, които хората правят

Топ 3 на най-големите боклук грешки, които хората правят

Ние произвеждаме много боклук всеки ден и трябва да се справим с него отговорно. Повечето хора знаят доста за рециклиране и управление на отпадъците и това как да ги направя. Други, от друга страна не знаят нищо за това как правилно да се разпореждат с боклук. Ето най-важните 3 грешки, които хората правят, когато се опитват да се отърват от своите боклуци според специалисти за отстраняване на боклук.

  1. Заливане на течности в канализацията или течност в канала

Това не е необичайно за боклука да съдържат течности предимно почистващи материали, химикали, използвани в строителството или за всякакви други битови нужди. Повечето от тези течности са безвредни, но не всички от тях. Киселини, алкохол, медицински химикали и опасни течности … всички те са потенциална заплаха за здравето. Това е и основната причина те не трябва да се изливат в канализацията. Дори малки количества от тези вещества могат да предизвикат замърсяване на водата и почвата, което е опасно за растенията, животните и хората. Оказва се, че заливане на течности в канала няма да изчезне. Точно обратното, това ще нанесе много повече щети. Ето защо е по-добре заради себе си да се разпореждате с тях правилно. Потърсете фирма, която извозва – KAMION.

  1. Опитите да се отървете от боклука си

В случай на обновяването или почистване на мазета, тавани, килер, гараж, обикновено след работата има голяма купчина боклуци, които чакат да бъдат отстранени. Тя може да съдържа почти всичко: от след на строители боклуци (дървени парчета, бетон или азбест боклук и ръждясали метални парчета) до тежки мебели и остри предмети като счупено стъкло. Опитвайки се да се справяте с всичко, само по себе си не е добър избор. Има строги правила за това къде може да бъдат такива отпадъци изхвърлятни правилно, както и други нормативни актове за превозните средства, които могат да бъдат използвани за транспортиране. Вижте повече за тях на DEPO. С изключение на наказанието, ако не съобразите законните мерки може да получите за нарушаване и глоба в процеса на товарене и транспортиране на боклука. Нараняванията също не са приятно нещо. Някои, като тези елементи са ръждясали и застрашават дори живота.

  1. Изгарянето на боклук

За изгаряне на боклука също може да се говори като вреда номер едно. Това е една от основните причини за замърсяването на въздуха. Освен за замърсяването на въздуха на местно равнище, тя причинява тя също така общото ниво на фона на замърсяването на въздуха. Произведеният димът е не само неприятен за вас и вашите съседи, но може да предизвика сериозни проблеми за хората със сърдечни заболявания, белодробни заболявания (като астма, бронхит и т.н.), а също е изключително вредно за децата. Изгарянето на специфични материали като пластмаса например, не само създаване неприятна миризма, но също така произвежда набор от отровни съединения. Горящия може да бъде достатъчно опасен, както и огънят може лесно да се разпространи и в градински огради или околните сгради, причинявайки значителни щети.

Заключение: услуги отстраняване на боклук отстраняване може да струва скъпо, но не си струва да спестите малко пари за сметка и рискувайки природата или живота си и този на други хора.