Хитринки за почистване на апартаменти

Хитринки за почистване на апартаменти

Почистването не е ваше второ амплоа, но уви все някои трябва да го върши. Ако нямате домашна прислужница, то предлагаме ви няколко хитринки, с които да подобрите състоянието на апартамента си и да поставите реди и чистота навсякъде.

Четките за коса – едно от най-неприятните неща за почистване в дома. Сега може лесно да почистите всички четки и гребени като използвате смес от сода за хляб и гореща вода. Накиснете ги добре, а след това изплакнете с хладка, течаща вода.

Петна от кръв – намокрете петното, след това натрийте с талк, нишесте и вода. Оставете така да престои известно време и след това изчеткайте със средно твърда четка.

Следи от стъпки по пода – лесно може да изчистите подовете на стаите, изцапани след гости в дъждовно есенните дни. За целта вземете гума и натрийте килима, на местата където има петна.

Пастели от пръстите на децата – децата често решават да украсяват с ръчички. Ако и вашите стени по стаите са изрисувани с пастели, натрийте местата с паста за зъби, след което ги изтрийте с парцал, напоен в амоняк.

Бравите на врати – ако ви предстои ремонт, за да избегнете зацапването преди да започнете боядисването, облепете ги с тиксо или алуминиево фолио.

Кафемелачката – дори да имате кафе машина, няма нищо по-добро от прясно смляно кафе на зърна. Уви кафемелачките се замърсяват много неприятно и от време на време изискват профилактика. За да ги почистите по-лесно използвайте парче стар хляб. То ще обере мазните следи и прахообразни частици. Пуснете го да се смели, а след това отстранете остатъците с хладка вода.

Тук може да видите още за: Цени за извозване на стари мебели от Софийски домове.

Успех на всички в почистването!