5 начина да организирате вашия ползотворен работен ден

5 начина да организирате вашия ползотворен работен ден

Чувствате се претоварени, непродуктивни, искате да се свиете около бюрото и никой за нищо да не ви търси. Ако и вие, както повечето прекалявате с работата, прекарвате на работното място твърде много, повече от това да сте у дома, с близките си и почти не остава време, то трябва да се помислите за начина, по който организирате работата и да сте по-продуктивни, за да изкарвате още дълго хляба си. Създайте си нужното творческо пространство, което да работи за вас.

  1. Изчистете елементарното – запасявали сте се с години по чекмеджетата на бюрото, с какво ли не. Сега, вместо да пренесете поредният сувенир или вещ от дома, разчистете работното място. Може да се оборудвате с различни разцветки органайзери. Такива може да разгледате тук: https://www.office1.bg/HAN+KLASSIK+%D0%91%D0%AF%D0%9B%D0%90-c4704-a1060100396/.

Никой не харесва разхвърляните хора, така че помислете дали това е полезно или вдъхновяващо за вашата работна среда.

  1. Работа в синьо – ако има нещо, което може да ви енергизира за целия ден, то това флуоресцентната светлина. Така, че ако имате власт над вашият кабинет, бюро, работно място, то снабдете си една такава лапа в синьо. Тя ще предизвика чувство на спокойствие и производителност, също както в Дзен изкуството.
  2. Добавете мотивационни цитати – ако става дума за съвет на приятел, за поука в живота, винаги се обръщате към мъдрите слова. И на работното място нещата не са по-различни. Изградете си навика, всяка сутрин да поставяте една мърда приказка на бюрото, която да ви мотивира през целия ден. В следващия работен ден, я заменяйте с нова мисъл, цитат.
  3. Намалете шума – доказано е, че силата на шума влияе негативно над мислите и продуктивността ни. Доказано е и, че хората работещи на висок шум са подложени на постоянен стрес. Ако и на вашето работно място има такъв постарайте се да го ограничите максимално.
  4. Направете ваш кът – със снимка на детето, любимо цвете в саксия или друго приятно място или нещо, което може да организира целия ден. Винаги, когато ви стане мъчно, тежко или натоварено, поглеждайте вашия кът. Така той ще напомня, че има живот на вън и ако работите по-целенасочено, скоро може да сте при него и не за пореден път да се налага да оставате след работно време.